Kartepe Gebe Bilgilendirme Sınıfı Açılış Töreni Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 22/01/2020

Sağlık Bakanlığının temel hedeflerinden biri olan gebelik dönemi ve doğum sürecinde anne-bebek sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla hizmete giren  Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Gebe Bilgilendirme Sınıfı açılışı, 27 Haziran günü gerçekleştirilen törenle yapıldı.

• IMG_8185.JPG
  • IMG_8203.JPG
  • IMG_8179.JPG
  • IMG_8166.JPG
  • IMG_8164.JPG
  • IMG_8226.JPG
  • IMG_8217.JPG

Açılış törenine Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İlçe Müdürleri, Başkan Yardımcıları, sağlık çalışanları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kocaeli Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 2018 yılında tescillenerek faaliyet gösteren gebe bilgilendirme sınıfı, anne adaylarının daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından revize edilerek, daha konforlu fiziksel ortam, yenilenen donanım ve mevzuata uygun özellikleriyle hizmete açıldı.

Kocaeli’ de  kamu ve özel hastanelerde 10 gebe okulu ve doğuma hazırlık ve danışmanlık merkezi, ilçe sağlık müdürlüklerinde 6 gebe bilgilendirme sınıfı olmak üzere toplamda 16 merkez bulunuyor. Yıl sonuna kadar tüm ilçe sağlık müdürlüklerinde gebe sınıflarının aktif hale gelmesi ile arttırılması hedefleniyor.

Gebe Bilgilendirme Sınıfında Anne Ve Babalara Adayları Bilinçleniyor

Yapılan eğitimler neticesinde  ildeki tüm anne adayları ve babalara gebelik, doğum ve bebek bakımı konusunda doğru bilgilendirme yapılması amaçlanıyor.

Gebelerin doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemleriyle  ilgili bilgi sahibi olmaları, bilinç düzeylerinin arttırılması, normal doğumu özendirmek, ağrı yönetimi konularında eğitim vermek amacıyla hizmet veren gebe okulları ilimizde kamu ve özel hastanelerin yanı sıra ilçe sağlık müdürlüklerinde de başarıyla yürütülüyor.