Zeka Testi Eğitim Projesinde Önemli İşbirliği

Güncelleme Tarihi: 22/01/2020

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Dönemi için hazırlanan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Ruh Sağlığı Çalışanlarına Yönelik Zeka Testi ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi projesi başarılı bulunarak, kabul edildi.

Zeka Testi Manşet.jpg

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Yasemin Gözkonan Kahveci tarafından hazırlanıp MARKA'ya sunulan proje kapsamında; ilimizde hizmet sunan 20 psikolog, dört gün sürecek olan WİSC-R eğitimini alarak, eğitim sonunda testi yapabilme sertifikasına sahip olacak. Bu sayede ilimiz hastanelerinde zeka testi uygulamaları daha aktif şekilde yürütülerek, vatandaşlarımıza kaliteli ve daha kısa sürede hizmet sunulacak.

WİSC-R zeka testi eğitimi sonlandıktan sonra, projeye katılım sağlayarak WİSC-R testi  uygulama sertifikası alan 20 psikolog ve ilimiz sağlık kuruluşlarında çalışan eğitici eğitim tecrübesi olan, hasta ve hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti veren Sosyal Çalışmacı, Çocuk Gelişimcisi, Psikolog, Hemşire, Hasta Hakları Sorumlularının da katılımıyla toplamda  55 sağlık çalışanına 1 günlük danışmanlık hizmetleri eğitiminin de düzenlenmesi planlandı.

WISC-R Testi Nedir?

Wisc-r Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-R) zeka testi; 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü yani IQ puanını ortaya çıkarır. Bu eğitim; katılımcılara WISC-R zeka testini uygulama, sonuçlarını değerlendirme ve raporlama konusunda yeterlilik ve yetkinlik kazandırmayı amaçlayan bir testtir.