ORGAN Bağışı ve Nakli Semineri

Güncelleme Tarihi: 22/11/2019

ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ SEMİNERİ

Organ Bagis

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.

Bu kapsamda 21.11.2019 tarihi, saat 13:00 – 17:00 arasında SBÜ Derince EAH Konferans Salonunda Organ Bağışı ve Nakli Semineri düzenlenecektir. Düzenlenecek seminere Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Gültekin HOŞ, Kocaeli İl Müftüsü Sinan CİHAN, Tıp Hukuku alanında geniş çalışmaları olan Prof. Dr. Hakan Hakeri, Müdürlüğümüz Başkan ve Başkan Yardımcıları, Kamu ve Özel Hastaneleri Başhekim ve Başhekim Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Kamu ve Özel Hastaneleri Yoğun Bakım Sorumlu Hekimleri, Organ Nakil Koordinatörleri ve yardımcıları, Acil sorumlu hekimleri, Beyin Ölümü Tespit Kurulunda görevli (Nöroloji, Beyin Cerrahi, Anestezi ve Reanimasyon) hekimler, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Hastanelerde görevli Organ Bağış Birimi çalışanları katılım sağlayacaktır.

Söz konusu seminerde, Gönüllü Organ Bağışı hedef sayısına ulaşan kurumlara teşekkür belgesi takdimi, Organ Bağışı Ve Naklinde Güncel Yaklaşımlar, Organ Bağışı ve Naklinin Hukuki ve Dini Yönü, Organ Bağışı ve Nakli Süreci, Aile Görüşmesi ve Böbrek Nakli olan bir hastanın nakil öncesi ve sonrasındaki  duygu ve düşünceleri işlenecektir.

TARİH/SAAT/YER

Tarih :          21 Kasım 2019

Saat :            13:00 - 17:00

Yer :             SBÜ Derince EAH Konferans Salonu