SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde “Yoğun Bakımda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” Düzenlendi
22 Mayıs 2024

SBÜ Kocaeli Derince Hastane Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ”Yoğun Bakımda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu'na, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sinan Arslan, akademisyenler, sağlık idarecileri, hekimler, hemşireler ve ilgili sağlık personeli katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan sempozyumda açılış konuşmasını Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Serap Ayhan gerçekleştirdi. Ardından konuşan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sinan Arslan, böylesine önemli bir sempozyumda ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve ekibine destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ise konuşmasında yoğun bakımların sağlık hizmetlerinin sunumunda oynadığı hayati ve kritik öneme dikkat çekti ve düzenlenen bu tarz sempozyumların sağlıkta hizmet kalitesini artırdığına vurgu yaptı. İl Sağlık Müdürümüz bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürümüz ve sağlık idarecileri tarafından sempozyuma katkı sunan konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu.

2 oturumda gerçekleşen sempozyumun 1. Oturumunda başkanlığı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Yurdanur Dikmen üstlendi. Oturumda Dr. Hemşire Semine Aydoğan, Dr. Hemşire Ebru Kıraner, Dr. Hemşire Burcu Dedeoğlu Demir ve Uz. Hemşire Eylül Urhan tarafından yoğun bakım konusunda dikkat edilmesi gereken konular ilgili sunumlar eşliğinde izleyicilere aktarıldı.

Dr. Hemşire Ebru Kıraner’in başkanlığını üstlendiği 2. Oturumda ise konuşmacılar Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, Uz. Dr. Cenk Erkılınçoğulları ve Uz. Hemşire Gülşah Dağtaş tarafından yoğun bakım konusundaki birbirinden önemli bilgiler katılımcılara çeşitli örneklerle aktarıldı.

Sempozyum, katkı öneri ve görüşlerin alınması sonrası ikramlar ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.