Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Lejyoner Hastalığı Eğitim Programı Düzenledi
27 Mayıs 2024

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Lejyoner Hastalığı Eğitim Programı Düzenledi B1

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar ve Çevre Sağlığı Birimince ilimizde faaliyet gösteren, Oteller, Moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, iş merkezleri ve işyerleri, hastane vb. tesis sorumlularının bilgilendirilmesi amacıyla ciddi bir akciğer enfeksiyonuna sebep olabilen “legionella bakterileri, korunma ve dekontaminasyon yöntemleri” konusunda 8 saat süren eğitim verildi.

Kocaeli Şehir Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz , Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzman Ebru Çalışkan, Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Fuat Akagündüz, hekimler ve ilgili sağlık profesyonelleri ve kurum lejyoner sorumluları katılım sağladı.

Açılış konuşmalarının ardından eğitimciler Dr. Zeynep Çolak Ordu tarafından hastalık hakkında genel bilgiler ve sürveyansı konularında; çevre sağlığı teknisyenleri Dursun Özcan ve Esra Özlü tarafından vaka yönetimi, önlem, izleme, dekontaminasyon konularında birbirinden değerli bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Programa sundukları destek ve katkılardan dolayı eğitimcilere teşekkür edilerek, eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

• B1
  • B2