2024 Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Bilgilendirme Seminerine Yoğun Katılım
06 Mart 2024

• e

Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ve  Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında “2024 Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

Kocaeli Şehir Hastanesi oditoryum salonunda düzenlenen seminere Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Donanma Komutanlığı Sağlık Şube Müdürü Albay Gökhan Çobanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Başdemir, KOÜ Uyg. ve Arş. Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Mutlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre İzinlerinden Sorumlu Şube Müdürü Dr. Aytuğ Tekbaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Vekili Altan Çakır, Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezinden Laboratuvar Teknikeri Orhan Ünal, sağlık idarecileri, UMKE VE ANKA arama kurtarma ekip personelleri ve sağlık çalışanları katılım sağladı.

Depremde hayatını kaybeden sağlık personelleri ve tüm deprem şehitleri için saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “İlimiz ve ülkemiz deprem kuşağında yer almakta ve bu acıyı yaşayan bireyler olarak o günleri düşünmek bizleri hüzünlendiriyor. Maalesef deprem ve benzeri afetler beklenmedik anlarda kapımızı çalabiliyor. Tıpkı 1999 Marmara depreminde olduğu gibi, yakın zamanda gerçekleşen asrın felaketi olarak yaşadığımız Maraş depremlerinde de çok acı kayıplar verdik. Bu nedenle afetlere her zaman hazırlıklı olmak durumundayız. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu büyük afet sonrası diğer kurumlarımızla birlikte hızla aksiyon alarak deprem bölgesindeki çalışmalara önemli destekler sağladık.  Temennimiz böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması ancak afetlere de her zaman hazır olmalıyız. Bu nedenle bugün gerçekleştirdiğimiz sempozyumun verimli geçmesini diliyor, bu önemli programın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürümüzün konuşmalarının ardından katılımcılara Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Murat Soyuduru tarafından ilgili slaytlar eşliğinde “Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Planı” tanıtımı yapıldı.

Program daha sonra konusunda uzman eğitimciler tarafından katılımcılara yönelik afetlerle ilgili çeşitli konularda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirilmesi ile devam etti.

Sempozyum sonunda İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Ercan Kalabaş tarafından 6 Şubat depremleri esnasında sağlık alanında yaşanan sorunlar ve bu kapsamda Kocaeli genelinde alınan önlemlerin anlatılması ve Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın kapanış ile  genel değerlendirmelerinin  ardından,  toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.