Kocaeli Şehir Hastanesi’nden Afetlere Hazırlık Tatbikatı
22 Aralık 2023

• N

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde deprem, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehlikelere ve yangına karşı çeşitli senaryolardan oluşan tatbikatlar gerçekleştirildi. Tatbikata Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan da katılarak çalışmaları sahada yakından gözlemledi.

Tatbikata ayrıca Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Murat Soyuduru ve ilgili başkanlık idarecileri de eksiksiz olarak katılarak koordinasyon ve planlama çalışmalarına destekte bulundu.

Kocaeli Şehir Hastanesi yöneticileri ve personelleri başta olmak üzere  İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz (UMKE), İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği, 6,9 şiddetindeki Marmara depreminin ardından Olay Yönetim Merkezi aktif hale getirildi ve Acil Müdahale Planı devreye sokularak gerekli önlemler alındı. Depremden etkilenen kişilere UMKE ekiplerince hastane acil servis kliniği önünde bulunan triyaj alanında kurulan mobil triyaj çadırlarında müdahalede bulunuldu, KBRN ünitesi aktif hale getirildi, hasta yakınları ve basın mensupları için özel alanlar oluşturuldu.

Başarı ile gerçekleştirilen tatbikatta 15 UMKE personeli, 3 itfaiye aracı ve ekibi, 1 adet 4 kişilik ambulans ve 150 sağlık personeli görev aldı. İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan tatbikatta emeği geçen kişi ve kurumlara özverili çalışmaları ve sundukları destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Tatbikat sonunda Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın  başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda tatbikatla ilgili genel durum ele alındı, çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu.