15. Sağlıkçılar Turnuvası Düzenlendi
03 Haziran 2024

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün destekleri ile sağlıklı yaşam ve fiziksel aktiviteye dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Sağlıkçılar Turnuvasının bu yıl 15.'si, İzmit Doğu Kışla Spor Tesisinde düzenlenen final maçları ile tamamlandı.

Her yıl bir sosyal sorumluluk projesinin de yer aldığı spor etkinliğinde bu yıl Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına dikkat çekildi. Bu nedenle turnuva, "SMA Farkındalık Sezonu" olarak adlandırıldı ve turnuvaya sağlıkçılar yoğun ilgi gösterdi.

Final programına, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Çardak, sağlık idarecileri, sağlık personelleri ve ailelerinden oluşan kalabalık bir seyirci ile taraftar grubu katıldı.

Turnuvanın 3.'lük maçında, birbirinden zorlu rakiplerini geçerek yarı finale yükselmeyi başaran Gölcük Devlet Hastanesi ve VM Medical Park takımları karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadeleye sahne olan ve normal süresi 5-5 eşitlikle biten maçta VM Medical Park takımı penaltı atışları ile kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Ardından önceki yıllarda MHYK Başkanlık görevlerinde bulunan profesyonel futbol hakemi Mustafa Çulcu ile Kocaelispor'da profesyonel olarak futbol oynamış Nuri Çolak, Cem Sinan Vergül, Cihan Korucuoğlu, Fevzi Açıkgöz gibi sporcuların ve İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz ile bazı yöneticilerin yer aldığı Kocaeli Veteranlar takımı ile turnuva komitesinden oluşan Turnuva Karması takımları gösteri maçında karşılaştı.

Centilmenlik ve dostluğun ön planda tutulduğu müsabakada sporcular, izleyicilere dostluk ve birlik beraberlik mesajı verdi.

Maçın ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan Mustafa Çulcu'ya turnuvaya sunduğu katkılardan dolayı plaket takdiminde bulundu.

Gösteri maçının ardından, final heyecanı yaşandı. Büyük çekişmeye sahne olan final maçı Ürgen Diş Merkezi ve Renal Madrid takımları arasında oynandı. Kıyasıya geçen mücadele sonucunda Ürgen Diş Merkezi rakibini 3-1  yenerek şampiyon oldu. Renal Madrid ise turnuvada 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

Final maçlarının ardından dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları, düzenlenen törenle Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Başhekim Op. Dr. Aziz Çardak, protokol ve komite tarafından takdim edildi.

Ayrıca organizasyonda yer alan en iyi oyuncu, kaleci ve çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara da ödüller verildi.

Tören, katılımcıların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

• h