Pratisyen Hekimlere Oryantasyon Programı Düzenlendi
04 Ekim 2024

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü 2024 yılında ilimizdeki kamu hastanelerinin acil servislerinde göreve başlayan toplam 180 pratisyen hekime,  yeni görevlerine uyum ve adaptasyon sağlamaları amacıyla hastaların yaşamlarını tehdit eden durumları tanımaları,  tedavi ve kritik müdahalelerdeki yaklaşımlar gibi konuları da içeren birbirinden önemli bilgilerin yer aldığı “oryantasyon eğitim programları” düzenledi.

Kocaeli Şehir Hastanesi konferans salonunda toplam 4 oturumda yapılacak ve 4-7-9-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimlerin ilki ise bugün düzenlenen eğitim açılış programı ile başladı.

Programa Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Lütfiye Baştürk Altan, Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahri Elmas, programda görevli hoca ve akademisyenler ile hekimler katılım sağladı.

İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan programda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; “Hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle burada bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizler çok önemli ve kutsal bir görev olan hekimlik mesleğini icra ediyorsunuz.  Eğitimde görevli hocalarımız bugün meslek hayatlarınızda karşılaşabileceğiniz önemli konularda sizlere paha biçilemez bilgiler aktaracak.  Eğitimde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca sizleri yetiştiren değerli anne- babalarınıza da teşekkür ediyor, yeni başladığınız hekimlik mesleğinde sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürümüzün konuşmalarının ardından başlayan eğitimde ise Doç. Dr. Bahri Elmas, Doç. Dr. Hüseyin Cahit Halhallı, Uz. Dr. Alper Çiçek, Dr. Öğretim üyesi Emre Şancı, Doç. Dr. Başak Bayram, Uz. Dr. Şükrü Koçkan, Doç. Dr. Asım Enes Özbek, Dr. Gökhan Kıraç ve Doç. Dr. Onur Karakayalı tarafından hekimlere ilgili slayt ve sunumlar eşliğinde birbirinden önemli bilgiler aktarıldı.